فواید عناب برای تقویت ایمنی
حتمالا در مورد خواص عناب زیاد شنیدهاید. میوهای که از قدیم در طب سنتی ما بسیار به خواص آن اشاره شده و مصرف آن به صورتهای مختلف توصیه شده است. عناب را میتوانید به صورت تازه، خشک و دمنوش مصرف کنید و از مزایای آن بهرهمند شوید. البته باید حد اعتدال را رعایت کنید تا از مضرات عناب دور بمانید.
میوه عناب چیست؟
کشت و خوردن عناب فقط مختص ایران نیست. این میوه در بسیاری از کشورهای جنوب اروپا، جنوب چین، هند و پاکستان هم کشت میشود. در کشورهای شرق آسیا به عناب، “خرمای هندی” یا “خرمای چینی” میگویند. در ایران عناب را بیشتر در مناطق کوهستانی کشت میکنند. عناب مرغوب ایران از استان خراسان میآید و معروفترین آن عناب بیرجند است.
درخت عناب چندان بلند نیست. اندازه این درخت شبیه به درخت سنجد است، برگهای سبز مایل به زرد دارد و تقریبا زیاد بار میدهد. با اینکه این دو کمی شبیه به هم هستند، ولی خواص سنجد با عناب فرق دارد. عناب را میتوان هم به صورت تازه و هم خشک مصرف کرد. عناب تازه به رنگ سبز است و بعد از خشک کردن به رنگ قهوهای در میآید. طبع عناب سرد است و در ایران بیشتر به صورت جوشانده استفاده میشود. اما در بسیاری از نقاط دنیا عناب را به صورت آبنبات، شربت، سرکه و حتی به صورت کنسرو شده استفاده میکنند.
خواص دمنوش عناب
عناب برای سرماخوردگی
خواص جوشانده عناب و آویشن
از مهمترین خواص جوشانده عناب و آویشن میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- خواص ضدالتهابی و کاهش التهابهای مرتبط با دستگاه گوارش
- کاهش استرس، اضطراب و افسردگی
- تقویت سیستم گوارشی، تسهیل حرکت روده و کاهش علائم مشکلات گوارشی
عناب برای کاهش استرس و اضطراب
این روزها که به دلیل سبک زندگی افراد، عوامل استرسزا در زندگی بسیار زیاد شده است، بسیاری از افراد به دنبال دارویی برای کم کردن میزان اضطراب و استرس خود هستند. استفاده از میوهها و گیاهان دارویی در این موارد میتواند کمک کند. عناب یکی از این میوههاست. از جمله خواص عناب خشک شده، افزایش آرامش در بدن و کاهش استرس است. این کم شدن استرس و ایجاد آرامش، باعث میشود که افرادی که به بیماری بیخوابی مبتلا هستند، یک خواب آرام و عمیق را نیز تجربه کنند.